Sera CO2-tartós teszt

Vízteszt

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A sera Co²-tartós teszt az édesvizes akváriumok állandó CO²-szabályozására használható.

A sera Co²-tartós teszttel mindig figyelemmel kísérheti a CO²-értéket. A CO² a vízinövények egyik legfontosabb tápanyaga. A hiányossága tehát súlyos következményekkel járhat. A sera Co²-tartós tesztet a víz CO²-tartalmának állandó szabályozására fejlesztették ki. A reagenstartály könnyen elrejthető az akváriumban, egyszerűen leolvasható a helyes CO²-érték. Az indikátor folyadék 90 feltöltéshez elegendő.

Nagyon egyszerű alkalmazás:
Használat előtt rázza fel az indikátor folyadékot!
1. Húzza le a piramis alakú kupakot, és töltse fel akváriumvízzel (kb. 1,5 ml) egészen a pereme alá.
2. Adjon hozzá 3-4 csepp CO2-indikátor folyadékot, és tegye vissza az alsó részt.
3. Fordítsa meg a tesztkészüléket, és rögzítse függőlegesen az akváriumban a tapadókoronggal. Kérjük, ebben a sorrendben járjon el, különben hibás mérések és esetleges károk lehetségesek. Fontos: Ügyeljen arra, hogy az alsó üreg csak részben legyen tele vízzel.
4. Ragassza fel a színösszehasonlító kártyát az akváriumüveg külső oldalára a teszteszköz közelébe, hogy a színeket közvetlenül összehasonlításhassa.
5. Egy idő után a sera Co²-tartós teszt színei elhalványulnak. Ebben az esetben a teszteszközt újra fel kell tölteni akváriumvízzel és indikátorfolyadékkal, az 1-3. pontok szerint. Ezután tisztítsa meg a teszteszközt.
6. Ha a tesztkészülék kupakja nem, vagy csak nehezen távolítható el, az O-gyűrűn lévő szilikonzsír kiszáradt. Óvatosan vegye le a kupakot egy kis csavarhúzóval, és dörzsölje át az O-gyűrűt szilikonzsírral.

Szín, értékelés, hatás és ellenintézkedések
Kék: túl kevés CO2 - gondoskodjon a növényekről - növelje a CO2-ellátást (tartsa be a trágyázó rendszer használati utasítását)
Sötét zöld: megfelelő CO2-tartalom
Világos zöld: túl sok CO2 - a halak a víz felszínén levegőznek, vagy rángatóznak a vízen - csökkentse a CO2-ellátást, levegőztessen és távolítsa el a CO2-t
Figyelem: A sera CO2-tartós teszt 30-60 perces késéssel reagál az akváriumvíz CO2-tartalmának változásaira. Ha a teszterben a vízszint rendellenesen gyorsan változik, a kupak nem záródik, vagy az O-gyűrű törékennyé vált, és ki kell cserélni. Kérjük, ellenőrizze és javítsa. Használat után azonnal zárja vissza szorosan a reagensüveget. Szobahőmérsékleten, fénytől védett helyen tárolandó

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:

A sera Co²-tartós teszt segítségével mindig szemmel tarthatja az optimális CO²-értéket!

Márka: Sera

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Sera CO2-tartós teszt

Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "CO2-tartós teszt" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder