Anubias Anubias barteri var. nana

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

Az Anubias barteri sp. 'nana' csak rövid ideje ismert az akvarisztikában, valamint kis mérete miatt különösen nagyra értékelik az aquascapeben. Ez az anubias eredetileg Kamerunból származik. Az epifita növény, amely csak 8-12 cm magasra nő meg, tökéletesen illeszkedik a gyökerekhez vagy a kövekhez nano akváriumok elő- vagy középső terében, illetve eltűri a lágy és kemény vizet. Ennek a változatnak az eredeti formája még nem ismert, 1970 óta a Tropica cég termeszti és forgalmazza. Az Anubias barteri var. 'nana' az afrikai dzsungel patakjaiból származik. További fajtái a 'Petite' és a 'Bonsai', de még a 'Mini' is. A lassan növekvő, robusztus és meglehetősen igénytelen akvárium növénynek a kemény, sötét zöld leveleit a növényevő halak sem szívesen fogyasztják. Ennek az anubiasnak nincs szüksége sok fényre.

Az Anubias barteri sp. 'nana' epifitaként növekszik. Rizómája azonban nem mindig kúszik végig a talajon, hanem néha felemelkedik. Az anubias nem ültethető a talajba, mivel elrothadhat. Ez azt jelenti, hogy a növényt a legjobb egy akváriumi gyökérre vagy dekor-kőre kötni vagy felragasztani. Ha csak az oldalirányban növekvő világos gyökereket takarja el kaviccsal vagy földdel, akkor az anubias a talajon is nevelhető, csak feltétlenül ki kell emelkednie a kavicsból vagy a talajból.

A 8-12 cm magasra megnövő akvárium növény nagyon jól mutat a nem túl magas akváriumok középső terében. A könnyen ápolható Anubias barteri sp. 'nana' nem kényes a víz paramétereire, valamint jól növekszik gyenge fényviszonyok mellett is. Rossz íze miatt az anubias nem számít sügér-lakomának. Az akváriumban könnyen ápolható! A trágyázása, kedvez a növekedésének, így akár virágozhat is!

A törpe lándzsalevelű termesztése ugyanolyan egyszerű, mint az ápolása: csak vágjon le egy darabot, amelyhez két levél kapcsolódik, és kösse fel. Kész.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:

Az Aquarebell Makro Spezial N segítségével fontos tápanyagokkal láthatja el a törpe lándzsalevelűt!

Származás: Afrika
Nehézségi szint: Könnyű
Elhelyezés: Közép
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias barteri var. nana

1 vásárlói vélemény más nyelven

4,0 az 5 csillagból
5 csillag
2 (40%)
4 csillag
2 (40%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
1 (20%)
1 csillag
0 (0%)

5 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Anubias barteri var. nana" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder