Sera med Protazol

Gyógyszer

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Hasonló termékek:

Sera aquatan

Sera aquatan

50ml - 5L
Sera Artemia-Mix
Sera Nitrit-minus

Sera Nitrit-​minus

50 ml - 5.000 ml
Leírás

A Sera med Professional Protazol az egysejtű bőrparazitákkal fertőzött édesvízi halak kezelésére szolgáló gyógyszer.

A megfelelő tartási körülmények a legjobb megelőzések a halbetegségek ellen. Minden erőfeszítés ellenére a betegségeket nem mindig lehet teljesen elkerülni. Függetlenül attól, hogy a kórokozók új betelepítéssel/ültetéssel kerültek be, vagy más tényezők felelősek a betegség kitöréséért, minden esetben gyors és hatékony intézkedésre van szükség. A sera termékei végigkísérik a terápiát a támogató előkészítéstől a tényleges kezelésig, majd a sikeres kezelést követően a víz tisztításáig és biológiai reaktiválásáig.
A halak általában érzékenyen reagálnak a stresszre, legyen szó szállításról, más vagy új halakról, illetve az akváriumban uralkodó kedvezőtlen környezeti viszonyokról. Ennek eredményeként a halak immunrendszere gyakran sérült, hogy védekezőképessége már nem teljesen ép. A parazitákkal való fertőzés általános jelei az étvágytalanság és a lesoványodás, valamint a kevesebb mozgás és színek elsötétülése. A kis fehér pöttyök a testen és az uszonyokon tipikus jelei a fehér foltos betegség (Ichthyophtirius multifilis) kórokozójának - a köznyelvben „ Ichthyo ” néven emlegetik. A fehéres és szürke nyálkás bevonatok a halak fertőzöttségét jelzik. Számos más parazita (Chilodonella, Tetrahymena, Apiosoma, Episcylis és Trichodina) támdhatja meg a legyengült halakat. A gombákra (Sprolegnia vagy Achlya) a fehér, pamutszerű borítások jellemzőek, különösen a hal sérült részein vagy a halikrákon.

A porcos halak, például a ráják és a cápák nem tolerálják a Protazolt. Egyes cobitoidea halak érzékenyen reagálhatnak.

Alkalmazás:
Használat előtt jól rázza fel! 1 ml Protazolt adjon 20 liter akváriumvízhez, majd keverje össze. A kezelés alatt és egy hétig enyhén megemelt hőmérséklet javasolt, feltéve, hogy ezt a halak tolerálják. A kezelés során a vizet jól szellőztetni kell. A kezelés 24 óráig tart, utána legalább 80%-os vízcserét kell végezni. A már elpusztult ichthyo paraziták néhány napig láthatóak maradhatnak fehéres foltok formájában. Makacs esetekben az első kezelés után 4-5 nappal újra alkalmazható. A gyógyszereket általában nem szabad túladagolni, mivel a már legyengült halak érzékenyebben reagálhatnak.

Megjegyzés:
Az UV-C készülékeket és a CO2-berendezéseket a kezelés ideje alatt ki kell kapcsolni. Az aktív szenet és az egyéb nedvszívó szűrőanyagokat el kell távolítani. A gyógyszerben található nem mérgező oldószereket a hasznos baktériumok biológiailag lebontják. Ez oxigénfogyasztással történik. Bizonyos körülmények között zavarosság és oxigénhiány léphet fel. Az oldószerek eltávolításához ezért a kezelés végén vízcserére van szükség.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:

A sera Protazol segítségével gyorsan és hatékonyan kezelheti halait a fehér foltbetegség és más egysejtű bőrparaziták ellen!

Márka: Sera

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Sera med Protazol