Sera Aqua-Test Set

Vízteszt

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A sera Aqua-Test Set 4 víztesztet tartalmaz az édes- és tengervíz, valamint kerti tó vízértékeinek ellenőrzéséhez.

Határozza meg a vízértékeket
A pH-érték, a karbonát-keménység (KH), az ammónium és a nitrit a víz legfontosabb paraméterei közé tartoznak. A célértékektől való extrém eltérések hirtelen akut életveszélyt jelenthetnek. Ha a hal megjelenése, viselkedése feltűnővé válik, vagy más különlegességek (pl. vízinövények hirtelen elpusztulása) észlelhetők az akváriumban, először az alapvető vízparamétereket kell ellenőrizni. A könnyen használható tesztcsíkok rutinellenőrzésekhez használhatók. A pontosabb eredmények érdekében javasoljuk a sera aqua-test box alkalmazását. A tapasztalt akvaristák a teljes keménységet, a nitrátot, a nitritet, a foszfátot, a vasat, a rézt, a klórt, a szilikátot és az oxigént is átlagos értékként kezelik az akváriumukban. Általában elegendő ezeket az értékeket időről időre ellenőrizni. Ha gyanú merül fel (pl. mérgezési tünetek, algaproblémák), ezeket a paramétereket alaposabban meg kell vizsgálni.

A praktikus tárolódobozban található sera Aqua-Test Set minden szükséges anyagot tartalmaz az akvárium vízparamétereinek ellenőrzéséhez.

A következő értékek ellenőrizhetők a sera Aqua-Test Set segítségével:

pH-érték
A pH-érték stabilizálása érdekében a karbonát-keménységnek mindig legalább 5 °dKH-nak kell lennie, különben fennáll a savösszeomlás veszélye! Ezért kérjük, mindig mérje meg a karbonát-keménységet (a sera kH-teszttel), és ha szükséges, növelje a karbonát-keménységet legalább 5 °dKH-ra (az akváriumban sera KH/pH-plusszal).

GH-teszt
A legtöbb hal élőhelyén a talaj ásványi anyagokban meglehetősen szegény. A világ számos részén azonban ez fordítva van. A vizet az esőben oldott magnézium és kalcium ásványi anyagok keményítik meg. A teljes keménység gyorsan és pontosan meghatározható a sera GH-teszttel.

KH-teszt
A karbonát-keménység (KH) stabilizálja a pH-értéket. Visszafogja például az akváriumban és kerti tóban lezajló biológiai lebomlási folyamatok és a növények szén-dioxid-fogyasztása okozta ingadozásokat. A túl alacsony (5 °dKH alatti) karbonát-keménység erős pH-ingadozást okoz (a savösszeomlás veszélye!). Az 5 és 10 °dKH közötti KH-értékek stabilizálják a pH-értékeket a közösségi akváriumokban. A Malawi- és Tanganjika-bölcsőszájúhal-félék magasabb pH- és KH-szintet igényelnek.

Nitrit-teszt
A nitrit az akváriumban és a kerti tóban termelődik a halürülék köztes bomlástermékeként. A túlzott nitritszint veszélyes. A nitrit ammóniumból képződik, és a szűrőbaktériumok nitráttá bontják le. Ezért a nitrittartalom mellett az ammónium- és nitrátszintet is rendszeresen ellenőrizni kell.

Csak azok tudnak időben reagálni és ellenintézkedéseket tenni, akik ismerik a vízparamétereket, ha azok jelentősen eltérnek az optimális értéktől. A sera Aqua-Test Set-tel az édes- és a tengervízre vonatkozó fontos paraméterek, például pH-érték, KH, GH és nitrit meghatározhatók. A részletes útmutató minden teszthez mellékelve van.

Szakértőnk, Oliver Knott a következőket ajánlja:

A sera Aqua-Test Set segítségével mindig figyelemmel kísérheti a vízértékeket - teljesen függetlenül és önállóan!

Márka: Sera

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Sera Aqua-Test Set

1 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Aqua-Test Set" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder