Sera Ammónium/ammónia-teszt (NH4/NH3)

Vízteszt

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A sera Ammónium/ammónia-teszt egy vízteszt édes- és tengervizes akváriumokban, valamint kerti tavakban az NH4/NH3-értékek ellenőrzéséhez.

Határozza meg a vízértékeket
A pH-érték, a karbonát-keménység (KH), az ammónium és a nitrit a víz legfontosabb paraméterei közé tartoznak. A célértékektől való extrém eltérések hirtelen akut életveszélyt jelenthetnek. Ha a hal megjelenése, viselkedése feltűnővé válik, vagy más különlegességek (pl. vízinövények hirtelen elpusztulása) észlelhetők az akváriumban, először az alapvető vízparamétereket kell ellenőrizni. A könnyen használható tesztcsíkok rutinellenőrzésekhez használhatók. A pontosabb eredmények érdekében javasoljuk a sera aqua-test box alkalmazását. A tapasztalt akvaristák a teljes keménységet, a nitrátot, a nitritet, a foszfátot, a vasat, a rézt, a klórt, a szilikátot és az oxigént is átlagos értékként kezelik az akváriumukban. Általában elegendő ezeket az értékeket időről időre ellenőrizni. Ha gyanú merül fel (pl. mérgezési tünetek, algaproblémák), ezeket a paramétereket alaposabban meg kell vizsgálni.

A magas ammóniumértékek zavart bakteriális környezetet vagy annak még nem teljesen kifejlődött aktivitását jelzik a szűrőben. Az ammónia (NH3), amely ammóniumból (NH4) képződik 7 feletti pH-érték mellett, nagyon veszélyes. Már a 0,02 mg/l ammóniaérték is hosszú távon kopoltyúkárosodáshoz vezet. Ezért a pH-értéket mindig az NH4-értékkel együtt kell mérni.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:

A sera NH4/NH3-teszt egy cseppteszt, amely segítségével nagyon pontosan ellenőrizheti az ammónia/ammónium-értéket!

Márka: Sera

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Sera Ammónium/ammónia-teszt (NH4/NH3)

Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Ammónium/ammónia-teszt (NH4/NH3)" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder