Olibetta Természetes talaj 4-5 mm - Barna, normál

Talaj

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

Az Oliver Knott barna talaj egy 100%-ban természetes termék. Különféle természetes földekből áll, amelyeket talajszemcsékké dolgoznak fel, majd alacsony hőmérsékleten égetnek. Oliver Knott ezt az előtrágyázott talajt kifejezetten növényesített akváriumokhoz és aquascapehez fejlesztette ki. Minden szükséges tápanyagot tartalmaz, amelyre az akvárium növényeknek szüksége van az egészséghez, a növekedéshez és az intenzív levélszínhez. Így az akvárium telepítése talaj- és gyökértrágya nélkül is elvégezhető.

Ez a talaj kezdőknek és haladóknak egyaránt alkalmas a növényi akvarisztikához. A talaj lágyítja a vizet és csökkenti a pH-értéket, ami különösen a lágy és enyhén savas vizet kedvelő akváriumi növények számára előnyös - egyébként az akvarisztikában és aquascapingben általánosan használt vízi növények túlnyomó többsége ilyen! A Természetes talaj ideális halakkal, garnélarákokkal és más akváriumi állatokkal telepített akváriumokhoz, amelyek a 7 alatti pH-értéket és az alacsony karbonát-keménységet kedvelik.

A stabil szemcsék még az akváriumban töltött hosszú idő után sem esnek szét. Tiszta vizet biztosítanak az akváriumban, és felszívják az idegen anyagokat. A szemcsék speciális formájának köszönhetően a növényi gyökerek optimálisan elláthatók oxigéndús vízzel és tápanyagokkal.

A Természetes talaj talajszűrővel is kiválóan használható. A jó lazaság támogatja a szűrőbaktériumok képződését és aktivitását is, amelyek biztosítják az akvárium biológiai stabilitását. A durvább, 4-5 mm szemcseméretű talaj kiválóan alkalmas nagy akváriumokhoz. Ha finomabb, rövid gyökerű növényeket szeretne az előtérbe ültetni, javaslunk egy fedőréteget az Oliver Knott finomabb változatával, 2-3 mm-es szemcséjű talajjal.

Az Oliver Knott Természetes talaj szűrőközegként is használható a vízértékek befolyásolásához.

Körülbelül mennyi természetes talajra van szükség az akváriumhoz?

 • 60 cm: 10 liter
 • 80 cm: 15 liter
 • 100 cm: 25 liter
 • 120 cm: 30 liter

Figyelem: A talajt nem kell kiöblíteni az akváriumban történő használat előtt. A kemény csapvíz ingadozó vízkeménységhez és a pH-érték változásához vezethet a vízcsere során. A garnélarák nagyon érzékeny lehet ezekre a jelenségekre. Emiatt a garnélarákot tartalmazó akváriumban használjon ozmózisos vizet és lágy akváriumvízhez lágyító sót, például SaltyShrimp Bee Shrimp Mineral GH+ terméket, ha a csapvíz kemény. Az ilyen rövid távú ingadozások általában nem károsítják az akváriumi növényeket és díszhalakat.

Az ásó halak, mint a Corydoras, néhány L-harcsa és a süllő is annyira felkavarják a talajt, hogy a részecskék tartósan elhomályosítják a vizet. Ezért ezek a halak nem igazán alkalmasak a talajhoz.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Természetes talajt a növényi akvarisztika iránti szenvedélyéből fejlesztette ki. Egy olyan talajtermék, amelyet nagyon könnyű használni: csak öntse a talajt az akváriumba, terítse el és formálja, nedvesítse meg egy kicsit, és kezdje el a telepítést - ilyen egyszerű!

Márka: Olibetta

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Olibetta Természetes talaj 4-5 mm - Barna, normál

3 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
3 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

3 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 3 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vásárlók, akik "Természetes talaj 4-5 mm - Barna, normál" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder