Olibetta Természetes talaj 2-3 mm - Fekete, finom, 3L

Talaj

10.352 Ft 12.990 Ft -20%

(3.451 Ft / l, 27% ÁFÁ-val - Szállítási díjak)

tartalom: 3L

Kiszállítás április 23., kedd-ig, amennyiben hétfő 00:00-ig rendel.

Még 2 darab raktáron

Magyarország: Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft-tól.
Szállítás és kézbesítés - További információk

Tulajdonságok és előnyök

 • 100%-ban természetes
 • Aktív akvárium talaj
 • Növényi tápanyagokkal
 • Könnyen kezelhető

Cikkszám: AQD-G 071, Tartalom: 3 l, EAN: 3602290006792

Leírás

Oliver Knott álta kínált, finomabb szemcséjű fekete Természetes talaj teljes egészében természetes földből készül, amelyeket gépi úton talajszemcsékké formálnak, majd viszonylag alacsony hőmérsékleten égetnek ki a szilárdabb szerkezet érdekében. Ezt az aktív talajt Oliver Knott megbízásából növényesített akváriumokhoz fejlesztették ki. Az előtrágyázott talaj a gyökereken keresztül látja el a vízi növényeket minden fontos tápanyaggal, ami intenzíven élénk levélszínt, erős és egészséges növekedést és életerős megjelenést biztosít. Az Oliver Knott Természetes talajon kívül nincs szüksége semmi másra az akvárium telepítésekor - porok, golyók, és bonyolult talajfelépítések nélkül - csak helyezze el az akváriumban, és terítse el.

A finomszemcsés fekete Természetes talaj haladó és növényi akvaristák, valamint kezdők számára alkalmas. Ez a növényi talaj csökkenti a vízkeménységet és aktívan a pH-értéket. A hobbiban gyakran használt akvárium növények közül sok a lágy és enyhén savas vizet kedveli - az Oliver Knott Természetes talaj tökéletes a számukra! A talaj ideális akvárium szubsztrátumként olyan díszhalak és garnélarákok számára is, amelyeknek lágy vízre van szükségük, mivel a pH-értéket enyhén savas értékre, 7 alá, valamint a karbonát-keménységet is csökkenti.

A fekete Természetes talaj alacsony hőmérsékleten égetett szemcséi stabilak a vízben, és hosszú akváriumban eltöltött idő után sem bomlanak szét. Tisztává teszi az akvárium vizét, és megköti az idegen anyagokat, illetve ártalmatlanná teheti azokat. A finomabb talajgranulátum kiválóan alkalmas az akváriumban egy durvább talajréteg feletti felső rétegként, amelyben az előtérben lévő gyökerek jól növekedhetnek, vagy szubsztrátumként is egy nanotartályban.

A talajszemcsék formájának köszönhetően a növényi gyökerek mindig elegendő oxigént és tápanyagot kapnak, a talaj nem válik tömörré. A hatása még nagyobb talajszűrővel vagy talajtisztítóval kombinálva. A jó áramlás támogatja a baktériumok aktivitását a talajban, és segít a fontos szűrőbaktériumoknak lebontani az akváriumvízben lévő szennyező anyagokat. A talaj így biztosítja a vízparaméterek egyenletes biológiai stabilitását.

Az Oliver Knott Természetes talaj szűrőközegként is használható a szűrőben. Az aktív talaj ott is kibontakoztatja hasznos tulajdonságait, lágyabbá teszi a vizet.

Körülbelül mennyi természetes talajra van szükség az akváriumhoz?

 • 60 cm: 10 liter
 • 80 cm: 15 liter
 • 100 cm: 25 liter
 • 120 cm: 30 liter

Figyelem: A talajt nem kell kiöblíteni az akváriumban történő használat előtt. A kemény csapvíz ingadozó vízkeménységhez és a pH-érték változásához vezethet a vízcsere során. A garnélarák nagyon érzékeny lehet ezekre a jelenségekre. Emiatt a garnélarákot tartalmazó akváriumban használjon ozmózisos vizet és lágy akváriumvízhez lágyító sót, például SaltyShrimp Bee Shrimp Mineral GH+ terméket, ha a csapvíz kemény. Az ilyen rövid távú ingadozások általában nem károsítják az akváriumi növényeket és díszhalakat.

Az ásó halak, mint a Corydoras, néhány L-harcsa és a süllő is annyira felkavarják a talajt, hogy a részecskék tartósan elhomályosítják a vizet. Ezért ezek a halak nem igazán alkalmasak a talajhoz.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Természetes talajt a növényi akvarisztika iránti szenvedélyéből fejlesztette ki. Egy olyan talajtermék, amelyet nagyon könnyű használni: csak öntse a talajt az akváriumba, terítse el és formálja, nedvesítse meg egy kicsit, és kezdje el a telepítést - ilyen egyszerű!

Márka: Olibetta

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Olibetta Természetes talaj 2-3 mm - Fekete, finom

1 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vásárlók, akik "Természetes talaj 2-3 mm - Fekete, finom" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder