Olibetta Természetes talaj 2-3 mm - Barna, finom

Talaj

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

Oliver Knott álta kínált, finomabb szemcséjű barna Természetes talaj teljes egészében természetes földből készül, amelyeket gépi úton talajszemcsékké formálnak, majd viszonylag alacsony hőmérsékleten égetnek ki a szilárdabb szerkezet érdekében. Ezt az aktív talajt Oliver Knott megbízásából növényesített akváriumokhoz fejlesztették ki. Az előtrágyázott talaj a gyökereken keresztül látja el a vízi növényeket minden fontos tápanyaggal, ami intenzíven élénk levélszínt, erős és egészséges növekedést és életerős megjelenést biztosít. Az Oliver Knott Természetes talajon kívül nincs szüksége semmi másra az akvárium telepítésekor - porok, golyók, és bonyolult talajfelépítések nélkül - csak helyezze el az akváriumban, és terítse el.

A finomszemcsés barna Természetes talaj haladó és növényi akvaristák, valamint kezdők számára alkalmas. Ez a növényi talaj csökkenti a vízkeménységet és aktívan a pH-értéket. A hobbiban gyakran használt akvárium növények közül sok a lágy és enyhén savas vizet kedveli - az Oliver Knott Természetes talaj tökéletes a számukra! A talaj ideális akvárium szubsztrátumként olyan díszhalak és garnélarákok számára is, amelyeknek lágy vízre van szükségük, mivel a pH-értéket enyhén savas értékre, 7 alá, valamint a karbonát-keménységet is csökkenti.

A barna Természetes talaj alacsony hőmérsékleten égetett szemcséi stabilak a vízben, és hosszú akváriumban eltöltött idő után sem bomlanak szét. Tisztává teszi az akvárium vizét, és megköti az idegen anyagokat, illetve ártalmatlanná teheti azokat. A finomabb talajgranulátum kiválóan alkalmas az akváriumban egy durvább talajréteg feletti felső rétegként, amelyben az előtérben lévő gyökerek jól növekedhetnek, vagy szubsztrátumként is egy nanotartályban.

A talajszemcsék formájának köszönhetően a növényi gyökerek mindig elegendő oxigént és tápanyagot kapnak, a talaj nem válik tömörré. A hatása még nagyobb talajszűrővel vagy talajtisztítóval kombinálva. A jó áramlás támogatja a baktériumok aktivitását a talajban, és segít a fontos szűrőbaktériumoknak lebontani az akváriumvízben lévő szennyező anyagokat. A talaj így biztosítja a vízparaméterek egyenletes biológiai stabilitását.

Az Oliver Knott Természetes talaj szűrőközegként is használható a szűrőben. Az aktív talaj ott is kibontakoztatja hasznos tulajdonságait, lágyabbá teszi a vizet.

Körülbelül mennyi természetes talajra van szükség az akváriumhoz?

 • 60 cm: 10 liter
 • 80 cm: 15 liter
 • 100 cm: 25 liter
 • 120 cm: 30 liter

Figyelem: A talajt nem kell kiöblíteni az akváriumban történő használat előtt. A kemény csapvíz ingadozó vízkeménységhez és a pH-érték változásához vezethet a vízcsere során. A garnélarák nagyon érzékeny lehet ezekre a jelenségekre. Emiatt a garnélarákot tartalmazó akváriumban használjon ozmózisos vizet és lágy akváriumvízhez lágyító sót, például SaltyShrimp Bee Shrimp Mineral GH+ terméket, ha a csapvíz kemény. Az ilyen rövid távú ingadozások általában nem károsítják az akváriumi növényeket és díszhalakat.

Az ásó halak, mint a Corydoras, néhány L-harcsa és a süllő is annyira felkavarják a talajt, hogy a részecskék tartósan elhomályosítják a vizet. Ezért ezek a halak nem igazán alkalmasak a talajhoz.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Természetes talajt a növényi akvarisztika iránti szenvedélyéből fejlesztette ki. Egy olyan talajtermék, amelyet nagyon könnyű használni: csak öntse a talajt az akváriumba, terítse el és formálja, nedvesítse meg egy kicsit, és kezdje el a telepítést - ilyen egyszerű!

Márka: Olibetta

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Olibetta Természetes talaj 2-3 mm - Barna, finom

3 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
3 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

3 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 3 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vásárlók, akik "Természetes talaj 2-3 mm - Barna, finom" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder