JBL ProScape P Macroelements, 250ml

Növénytrágya

5.180 Ft

(20.720 Ft / l, 27% ÁFÁ-val - Szállítási díjak)

tartalom: 250ml

Kiszállítás május 23., csütörtök-ig, amennyiben szerda 00:00-ig rendel.

raktáron

Magyarország: Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft-tól.
Szállítás és kézbesítés - További információk

Tulajdonságok és előnyök

 • Foszfortartalmú növénytrágya akváriumok vízkezeléséhez
 • Az adagolás a fény intenzitásától, a CO2-hozzáadástól és a fogyasztástól függ
 • Életfontosságú növénynövekedés, megelőzi a foszforhiányt: további növényi káliumot tartalmaz
 • 1 palack JBL ProScape P Macroelements. Alkalmazás: 2 ml/100 l erős fényben CO2-vel naponta, 1 ml/100 l gyenge fénynél CO2 nélkül naponta

Cikkszám: JBL-2111800, Tartalom: 250 ml, EAN: 4014162211187

Leírás

A JBL ProScape P Macroelements egy foszfortartalmú növénytrágya az akváriumok vízkezeléséhez, valamint ellátja a növényeket a szükséges tápanyagokkal, és megelőzi a foszfáthiányt.

A JBL ProScape P Macroelements foszfátot biztosít az akváriumvízhez, vízben oldódó foszfátok formájában. Ez garantálja a vízi növények számára a szükséges foszfátellátást. Káliumot is adnak hozzá. A foszfor foszfát formájában minden életfolyamatban döntő szerepet játszik. Így a foszfátok központi szerepet játszanak a teljes energia-anyagcserében és minden organizmus genetikai információinak felépítésében. Míg a több halat tartalmazó akváriumokban a foszfátok gyakran túlzott mennyiségben vannak jelen, és ott algák növekedését idézhetik elő, addig a növényi akváriumokban a foszfátok túl alacsonyak a vízi növények fogyasztása miatt, ezáltal korlátozzák a növekedést.

Mivel a konkrét fogyasztást nem lehet pontosan megjósolni, ezért javasoljuk a nitrát- és foszfátérték rendszeres ellenőrzését, különösen a következő adagolás előtt. Az összes szükséges mikro- és makroelem tápanyag-fogyasztása kiszámíthatatlan, különösen egyes mikroelemek esetében, valamint erősen függ a vízinövényektől. Nagyon alacsony koncentrációban ezek a mikroelemek nem mérhetők az akváriumokban megszokott tesztekkel. Ezért célszerű megakadályozni az egyes tápanyagok felhalmozódását a beültetett akváriumokban a víz rendszeres heti 30-50%-os cseréjével és a JBL ProScape Fe + mikroelemeket tartalmazó trágya hozzáadásával. A JBL ProScape P Macroelements biztonságosan használható gerinctelen állatok élőhelyéül szolgáló akváriumban. A trágya nem káros a garnélákra, rákokra és csigákra.

Az adagoló kalkulátor a pontos trágyaszükséglet meghatározásához ajánlott, figyelembe véve az akváriumi víz kezdeti értékeit.

Növénynemzetségek, amelyek sok tápanyagot vesznek fel a gyökereken keresztül:
Echinodorus, Cryptocoryne, Vallisneria, Crinum, Nymphea

Növénynemzetségek, amelyek sok tápanyagot vesznek fel a leveleken és a gyökereken keresztül: Ludwigia, Limnophila, Hygrophila, Alternanthera, Cabomba

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A JBL ProScape Macroelements tökéletes az akváriumok vízkezeléséhez, valamint csodálatosan kombinálható más trágyákkal!

Márka: JBL

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: JBL ProScape P Macroelements

Hasonló termékek:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vásárlók, akik "ProScape P Macroelements" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder