JBL ProAquaTest Lab

Vízteszt

43.190 Ft

(34.008 Ft / kg, 27% ÁFÁ-val - Szállítási díjak)

tartalom: 1 szett

Kiszállítás május 23., csütörtök-ig, amennyiben szerda 00:00-ig rendel.

raktáron

Ingyenes kiszállítás: Magyarország
Szállítás és kézbesítés - További információk

Tulajdonságok és előnyök

 • Az akváriumok vízparamétereinek egyszerű és biztonságos szabályozása
 • Meghatározza a pH-értéket, a karbonát-keménységet, a teljes keménységet, az ammóniumot/ammóniát, a nitritet, a nitrátot, a foszfátot, a vasat, a rezet, a szilikátot, az oxigént és CO2-t
 • Reagensek a vízmintához, hasonlítsa össze a színtáblázattal
 • Összehasonlító rendszer a víz eredendő színének kompenzálására
 • A CO2-tartalom meghatározása pH-érték és KH-érték alapján történik, táblázat segítségével
 • Gyermekbiztos reagens palackok, vízálló műanyag bőrönd

Ehhez az árucikkhez illő termékeket keres?

Cikkszám: JBL-2408400, Tartalom: 1 szett, EAN: 4014162240842

Leírás

A JBL ProAqua Test Lab egy 13 víztesztet tartalmazó bőrönd, amely az akváriumokban lévő csapvíz és édesvíz elemzésére szolgál.

A víz nem csak egyszerűen víz. Még az esővíz is felveszi a szennyező anyagokat, és miután beszivárog a talajvízbe, más anyagokkal gazdagodik, amelyek közül nem mindegyik alkalmas akváriumi használatra. Az akvárium vízértékeinek folyamatos ellenőrzése, különösen új akvárium telepítése során, a sikeres akvarisztika legfontosabb eleme. A ProAqua Test segítségével a JBL lehetőséget kínál arra, hogy az otthoni laboratóriumban gyorsan és pontosan meghatározza a legfontosabb vízértékeket. A mellékelt nagyon részletes használati útmutatónak, tippeknek és tanácsoknak köszönhetően a vízvizsgálat gyerekjáték. Az összes szükséges anyagot, mint például a tesztreagenseket, az adagolófecskendőt, a küvettákat, a mérőkanalat és a színkártyákat tartalmazza a szállítási csomag. A tesztreagensek később külön is megvásárolhatók.

A JBL ProAqua Test Lab a következő teszteket tartalmazza:

JBL ProAquaTest KH
Eredetétől függően a víz, pl. a talaj természetétől függően változó mennyiségben tartalmaz különböző ásványi sókat. Az oldott sók nagy része alkáliföldfém- és alkálifém-hidrogén-karbonát. A hidrogén-karbonátok a karbonátokkal és a szén-dioxiddal (CO2) együtt fontos pufferrendszert alkotnak, amely megakadályozza a veszélyesen magas pH-érték-ingadozást a vízben. A mért karbonát-keménység (KH) adja meg a víz teljes hidrogén-karbonát-koncentrációját, ezért ritka esetekben (amikor főleg alkáli hidrogén-karbonátok vannak jelen, mint például a kelet-afrikai tavakban) magasabb lehet, mint a teljes keménység, ahol csak alkáliföldfémsók állnak rendelkezésre. A legtöbb édesvízi hal és növény az akváriumban sikeresen ápolható 5-16 °dH körüli karbonát-keménység mellett. Az optimális CO2-trágyázás érdekében azonban a karbonát-keménysége nem lehet 5° dH alatt. CO2-hiány esetén a vízi növények és az algák a fotoszintézis során, gyors asszimilációjuk miatt hidrogén-karbonátot fogyasztanak (biogén vízkőtelenítés), így a halak számára veszélyesen (10 fölé) emelhetik a pH-értéket.

JBL ProAquaTest GH
Eredetétől függően a víz, pl. a talaj természetétől függően változó mennyiségben tartalmaz különböző ásványi sókat. Definíció szerint a teljes keménység az összes alkáliföldfém-ion teljes koncentrációja a vízben. A teljes keménységet nagyrészt a kalcium- és magnéziumsók képezik. A legtöbb hal és növény sikeresen ápolható 5-25° dH teljes keménységgel.

JBL ProAquaTest pH 3.0-10.0/ pH 6.0-7.6/ pH 7.4-9.0
A megfelelő pH-érték lehetőleg állandó értéken tartása minden vízi élőlény jólétének fontos előfeltétele. Mindenekelőtt mindenáron kerülni kell a hirtelen ingadozásokat. Ezenkívül sok vízben oldott anyag pH-függő változásnak van kitéve. Például a vízben oldható CO2 mennyisége közvetlenül összefügg a pH-értékkel. A pH-érték tehát egyszerű szabályozó változóként szolgálhat a CO2-műtrágyarendszerek beállításához, feltéve, hogy a vízben a CO2-n kívül nincs más, a pH-t befolyásoló sav (pl. huminsav). A növények számára az optimális, a halakra ártalmatlan CO2-koncentrációt 6,8-7,3 körüli pH-értéken érjük el. A karbonát keménysége nem lehet 4° dH alatt. Pontos pH-mérés speciális alkalmazásokhoz is, pl. B. haltenyésztésre lehet szükség. Itt is használatos a JBL PRO AQUATEST pH 6,0-7,6. A legtöbb édesvízi hal és növény tartásához az optimális pH-érték a semleges 7 körül van. Vannak azonban édesvízi halak is, amelyeknek enyhén savas vagy lúgos vízre van szükségük. A pH-érték különösen precíz mérésére az édesvízi akváriumokhoz a JBL PRO AQUATEST pH 6,0-7,6 (a CO2-trágyázás ellenőrzésére is alkalmas), a megfelelő pH-tartományra szabva, valamint a JBL PRO AQUATEST pH 7,4 tengervizes akváriumokhoz és kertekhez. tavak -9,0. A tengervíz élőlényei esetében a 8,2 körüli pH-értékek tekinthetők optimálisnak. A kalcium-hidrogén-karbonát fogyasztása különösen az alacsonyabb állatokat (gerincteleneket) tartalmazó tengervizes akváriumokban okozhatja a pH-érték (és a karbonátkeménység) csökkenését, ha nem biztosítanak rendszeresen utánpótlást. Az enyhén lúgos édesvízi vizekből származó halak gondozásakor, pl. B. A Malawi-tó és a Tanganyika-tó, 8-8,5 körüli értékek ajánlottak. A koi és mások esetében a 7,5-8,5 közötti pH-értékek tekinthetők optimálisnak. A kerti tóban, de különösen az akváriumban CO2 hiány esetén az algák a fotoszintézis során gyors asszimilációjuk révén (biogén vízkőtelenítés) hasznosíthatják a vízben lévő hidrogén-karbonátot, és így a pH-értéket olyan szintre állítják veszélyesek a halakra (10 felett).

JBL ProAquaTest NH4
Az akváriumban és a tóban az összes organikus anyag (táp- és növényi maradványok, halürülékek) lebomlása az úgynevezett nitrogén-körforgáson keresztül megy végbe. A fehérjék ammóniummá alakulnak, ez pedig nitritté és ártalmatlan nitráttá. Bizonyos baktériumok felelősek ezért a folyamatért. A köztes ammónium-, nitrit- és nitrátszintek mérésével határozható meg a rendszer működése. Például a halbetegségek gyógyítására használt gyógyszerek károsíthatják a jótékony tisztító baktériumokat, ami az ammónium- és/vagy nitritszint növekedéséhez vezethet. Az ammónium általában nem mérhető egy jól karbantartott, hatékony biológiai szűrővel rendelkező akváriumban. Az ammónia egy növényi tápanyag, és alacsony koncentrációban nem mérgező a halak számára. A pH-értéktől függően azonban mérgező ammónia (BH3) képződhet az ammóniumból. Emiatt a pH-érték mérését mindig az ammónium megmérésével együtt kell elvégezni.

JBL ProAquaTest NO2
Az ammóniához hasonlóan a nitrit is egy erős halméreg. A halfaj érzékenységétől függően a 0,5 és 1 mg/l (ppm) közötti koncentráció már halálos is lehet. A tengervízi és a fiatal halak érzékenyebbek, mint a felnőttek.

JBL ProAquaTest NO3
Az ammónia és a nitrit általában nem halmozódhat fel, azonban ha ez a helyzet előfordul, akkor a baktériumok egyensúlyával lehet probléma. A folyamatosan növekvő nitráttartalom az egyidejűleg alacsony, nem kimutatható ammónium- és nitrittartalommal egy jól működő bakteriális egyensúlyra, ugyanakkor a halak (nitrogénforrás) és a növények (fogyasztók) közötti elégtelen egyensúlyra utal. A túl magas nitrátszint támogatja a nem kívánt alganövekedést, ha a nitriten kívül foszfát is elérhető a vízben. A nitráttartalom ezért nem haladhatja meg a 30 mg/l-t az édes- és a 20 mg/l-t a tengervízben. Az erősen beültetett akváriumokban, ahol csak néhány apró hal van, ennek az ellenkezője is előfordulhat: a nitrát hiánytényezővé válik, és pótolni kell, hogy a növények fejlődni tudjanak.

JBL ProAquaTest PO4 Sensitiv
A foszfát egy fontos növényi tápanyag. A szennyezés nélküli természetes vizekben a foszfátkoncentráció körülbelül 0,01 mg/l, a tengervízben pedig 0,07 mg/l. A növények és az algák alkalmazkodtak ehhez a szűkös foszfátellátáshoz, ezért kis mennyiségek is elég a számukra. A foszfát elsősorban a halak emésztési folyamatai és az el nem fogyasztott táplálék révén kerül a vízbe. Különösen nagy halállomány esetén lehet elérni a természetes értéknél százszoros foszfátszintet. Egyes vízművek foszfátokat is adnak a csapvízhez, hogy megakadályozzák a vízkőképződést és a korróziót a rendszerben. A természetellenesen magas tápanyagellátás következtében az algák robbanásszerűen elszaporodnak. Az algák nagy mennyiségű foszfátot képesek tárolni, így a foszfáttartalom csökkentése után is folyamatosan növekednek. Minél hamarabb ismeri fel az emelkedő foszfáttartalmat, annál valószínűbb, hogy elkerülhető az algafertőzés. Az erősen beültetett, csak néhány halat tartalmazó akváriumokban ennek az ellenkezője történhet: a foszfát hiánytényezővé válik, és utóadagolásra van szükség, hogy a növények fejlődni tudjanak. Ez különösen igaz az úgynevezett aquascaping esetében. A foszfáttartalomnak 0,4 mg/l alatt kell maradnia édesvizes akváriumokban és 0,1 mg/l alatt a tengervizes akváriumokban.

JBL ProAquaTest SiO2
A szilícium az egyik leggyakoribb elem a Földön. A szilikát kőzet mállása során a szilícium szilikát formájában a felszíni- és a talajvízbe kerül. Ott a kovamoszat, egyes vízinövények és a kovaszivacsok tápanyagaként szolgál. Mivel a szilikátok nem mérgezőek, az ivóvízrendelet nem határoz meg határértékeket. A csapvíz ezért régiótól függően eltérő mennyiségű oldott szilikátot tartalmaz. Egy új akvárium telepítése után gyakran a kovamoszat barna lerakódásai jelentik az első megtelepedést. Ezek a lerakódások lassan eltűnnek, ha más algák és mikroorganizmusok találhatók meg a vízben. Így csökkentve a víz szilikáttartalmát is. Gyakran azonban a vízcsere után és az ennek eredményeként előforduló új szilikátot következtében az ilyen kovamoszat-lerakódások ismét megjelenhetnek, különösen a tengervízben. Ezért a tengervizes akváriumok feltöltéséhez és vízcseréjéhez lehetőleg szilikátmentes ozmózisvizet használjon. A szilikáttartalomnak édesvízben 1,2 mg/l, tengervízben 0,4 mg/l alatt kell lennie.

JBL ProAquaTest Fe
A vas egy nélkülözhetetlen nyomelem a növényi és állati szervezetek számára. A megfelelő CO2- és egyéb nyomelem-ellátás mellett a vas elengedhetetlen a jó növénynövekedéshez. A fiatal levélhajtások és a fiatalabb levelek üveges-sárga színe a vashiány jele. A vas és néhány más nyomelem csak korlátozott ideig stabil vízben, még akkor is, ha az úgynevezett kelátképzőkhöz kötődnek, ahogy ez a modern trágyakészítményekben megszokott. Ezenkívül a csapvíz általában vasmentes. Ezért ezzel a teszttel rendszeresen ellenőrizni kell a vastartalmat, és szükség esetén elengedhetetlen a trágyázás. 0,1-0,2 mg/l koncentráció elegendő a jó növénynövekedéshez. Nagyon sűrűn beültetett akváriumokban a 0,6 mg/l-ig terjedő értékek is hasznosak lehetnek. Tengervízben legfeljebb 0,05 mg/l érték ajánlott.

JBL ProAquaTest Cu
A réz egy nehézfém, amely egyrészt nyomelemként nélkülözhetetlen, másrészt sejtméregként egy bizonyos koncentráció felett halálos hatású. A réz elsősorban a csapvízzel kerül az akváriumba, mivel a vízszereléshez gyakran rézcsöveket használnak. Ha a víz hosszú ideig áll az ilyen csövekben, jelentős mennyiségű réz oldódhat fel. A csőben álló vizet ezért használat előtt le kell engedni. Ugyanezen okból kerülni kell a rézcsatornákon átfolyt esővíz használatát is. Az akvárium vagy tó telepítésekor mindig ügyelni kell a rézmentes fémtárgyak használatára. A réz szabályozott bejutása a halak parazitabetegségei elleni gyógyszerek, valamint néhány algairtó szer használatával történik. Az így bevitt rézkoncentrációt a halak bizonyos ideig elviselik, míg a paraziták elpusztulnak.

JBL ProAquaTest O2
Minden vízi állatnak oxigénre van szüksége a légzéshez. Az akváriumban és a tóban élő „láthatatlan segítők”, a tisztítóbaktériumok is az ammónium nitráttá alakulásához elegendő oxigéntartalomtól függnek. A szükséges oxigénellátás elegendő növényesítéssel biztosítható. Az akváriumokban és a csekély vagy egyáltalán nem növényesített tavakban, valamint a tengervizes akváriumokban az oxigéntartalmat technikai eszközökkel mindig a megfelelő telítettségi szinten kell tartani. A telítettségi szint a víz hőmérsékletétől függ. A növények ezt a telítettségi szintet az asszimilációs tevékenység révén képesek túllépni. A jól növényesített akváriumokban és tavakban a világítási időszak vége felé a telítettségi szint feletti 1-2 mg/l-es értékeket is elérhetik.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A JBL víztesztek nem hiányozhatnak egyetlen akvarista háztartásából sem. Így gyorsan reagálhat a vízparaméterek esetében előforduló problémákra.

Márka: JBL
Figyelmeztető és óvintézkedésekre vonatkozó utasítások

Figyelmeztetés: Figyelem

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H226 - Tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.

Figyelmeztetés: Figyelem

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H226 - Tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.

Figyelmeztetés: Figyelem

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H226 - Tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.

Figyelmeztetés: Figyelem

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H226 - Tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H315 - Bőrirritáló hatású.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.
 • H225 - Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H302 - Lenyelve ártalmas.
 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H332 - Belélegezve ártalmas.
 • H335 - Légúti irritációt okozhat.
 • H373 - Ismétlődő vagy hosszabb expozíció esetén károsíthatja a szerveket.
 • H400 - Nagyon mérgező a vízi élővilágra.
 • H411 - Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H290 - Fémekre korrozív hatású lehet.
 • H318 - Súlyos szemkárosodást okoz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H225 - Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H226 - Tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.
 • H225 - Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H225 - Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H315 - Bőrirritáló hatású.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.
 • H336 - Álmosságot vagy szédülést okozhat.
 • H300 - Lenyelve halálos.
 • H302 - Lenyelve ártalmas.
 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H411 - Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Figyelmeztetés: Figyelem

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H226 - Tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.
 • H225 - Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H373 - Ismétlődő vagy hosszabb expozíció esetén károsíthatja a szerveket.
 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H412 - Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H300 - Lenyelve halálos.
 • H302 - Lenyelve ártalmas.
 • H310 - Bőrrel érintkezve halálos.
 • H400 - Nagyon mérgező a vízi élővilágra.
 • H410 - Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H290 - Fémekre korrozív hatású lehet.
 • H318 - Súlyos szemkárosodást okoz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H411 - Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.
 • H317 - Allergiás bőrreakciót válthat ki.
 • H315 - Bőrirritáló hatású.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.
 • H400 - Nagyon mérgező a vízi élővilágra.
 • H410 - Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H301 - Lenyelve mérgező.
 • H311 - Bőrrel érintkezve mérgező.
 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H317 - Allergiás bőrreakciót válthat ki.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.
 • H331 - Belélegezve mérgező.
 • H335 - Légúti irritációt okozhat.
 • H341 - Feltehetően genetikai károsodást okoz.
 • H400 - Nagyon mérgező a vízi élővilágra.
 • H410 - Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.
 • H412 - Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.

Figyelmeztetés: Figyelem

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H302 - Lenyelve ártalmas.
 • H317 - Allergiás bőrreakciót válthat ki.
 • H290 - Fémekre korrozív hatású lehet.
 • H301 - Lenyelve mérgező.

Figyelmeztető utasítások:

 • H315 - Bőrirritáló hatású.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.
 • H335 - Légúti irritációt okozhat.

Figyelmeztetés: Figyelem

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H226 - Tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H319 - Súlyos szemirritációt okoz.
 • H225 - Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H290 - Fémekre korrozív hatású lehet.
 • H318 - Súlyos szemkárosodást okoz.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H412 - Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.
 • H290 - Fémekre korrozív hatású lehet.
 • H302 - Lenyelve ártalmas.
 • H400 - Nagyon mérgező a vízi élővilágra.
 • H411 - Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz.
 • EUH 031 - Savval érintkezve mérgező gázok képződnek.

Figyelmeztetés: Veszély

Óvintézkedésekre vonatkozó utasítások:

 • P101 - Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét.
 • P102 - Gyermekektől elzárva tartandó.
 • P303+P361+P353 - HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel [vagy zuhanyozás].
 • P305+P351+P338 - SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
 • P501 - A tartalom/edény elhelyezése hulladékként a helyi/országos hulladékkezelési előírások szerint történjen.

Figyelmeztető utasítások:

 • H314 - Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz.
 • H226 - Tűzveszélyes folyadék és gőz.
 • H335 - Légúti irritációt okozhat.

Vásárlói vélemények

1 Vásárlói vélemény magyar nyelven: JBL ProAquaTest Lab

22 vásárlói vélemény más nyelven

4,8 az 5 csillagból
5 csillag
35 (89%)
4 csillag
3 (7%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
1 (2%)

39 értékelés
1 vásárlói vélemény magyar nyelven
22 vásárlói vélemény más nyelven

Hasonló termékek:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Vásárlók, akik "ProAquaTest Lab" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder