Hobby Zeolith, 8-16 mm

Szűrőközeg

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A Hobby Zeolith egy algagátló szűrőtalaj, amely édes- és tengervizes akváriumok külső szűrőiben, illetve kerti tavakban is használható.

1 kg zeolit kb. 3 hónapig hat egy közepes halállományú, 500 literes akváriumban.

A 8-16 mm-es Hobby Zeolith 80% feletti tisztaságú Clinop-zeolit. A 30 féle zeolit közül ez rendelkezik a legerősebb hatással, különleges kristályszerkezetének köszönhetően. A Hobby Zeolith tisztasága és elkészítése különösen az ioncserét befolyásolja. A Hobby Zeolith megköti a káros ammóniumot, még akkor is, ha olyan hasznos anyagok is jelen vannak, mint a kálium- és nátriumionok, például a tengervíz esetében. A 4 angström (4 milliomod milliméter) pórusméret szintén nagyon ideális az ammóniumion elektrosztatikus vonzás révén történő megkötéséhez. A Hobby Zeolith nem tartalmaz kovasavat, valamint habozás nélkül használható tengervízben. A szűrőanyagokat nem lehet egymással összehasonlítani a különböző hatásmódok figyelembevétele nélkül. A zeolit támogatja a denitrifikáló baktériumok gyors tenyésztését, amelyek megkötik és lebontják a növényekből vagy halürülékből származó organikus salakanyagokat. Természetesen vannak olyan szűrőanyagok, amelyek a különleges baktériumok számára még jobb megtelepedési felületet biztosítanak. A zeolit azonban elsősorban katalizátorként és ioncserélőként működik. Felszívja a környezeti méreganyagokat és a bomlástermékeket, megköti a foszfátot és mindenekelőtt az ammóniumot, illetve meggátolja az algák növekedését.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:

A Hobby Zeolith segítségével megakadályozhatja az algák szaporodását a kerti tóban, valamint egészséges vízi környezetet biztosíthat!

Márka: Hobby

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Hobby Zeolith, 8-16 mm

2 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
2 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

2 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 2 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Zeolith, 8-16 mm" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder