Hobby Zeolith, 5-8 mm

Szűrőközeg

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A Hobby Zeolith egy algagátló szűrőtalaj, amely édes- és tengervizes akváriumok külső szűrőiben, illetve kerti tavakban is használható.

A zeolit egy szilárd natúrkő, sok pórussal, üreggel és csatornával. A zeolit adszorptív hatású, elektrosztatikusan vonzza és megtartja a környezeti méreganyagokat és bomlástermékeket. A zeolit támogatja a baktériumok gyors megtelepedését, meggátolja az algák növekedését, valamint ioncserélőként és katalizátorként szolgál. A zeolit direkt vagy hálós tasakban használható a külső szűrőben, illetve édes- és tengervizes akváriumok szűrőtartályában. 1 kg zeolit kb. 3 hónapig hat egy közepes halállományú, 500 literes akváriumban.

Az 5-8 mm-es Hobby Zeolith 80% feletti tisztaságú Clinop-zeolit. A 30 féle zeolit közül ez rendelkezik a legerősebb hatással, különleges kristályszerkezetének köszönhetően. A Hobby Zeolith tisztasága és elkészítése különösen az ioncserét befolyásolja. A Hobby Zeolith megköti a káros ammóniumot, még akkor is, ha olyan hasznos anyagok is jelen vannak, mint a kálium- és nátriumionok, például a tengervíz esetében. A 4 angström (4 milliomod milliméter) pórusméret szintén nagyon ideális az ammóniumion elektrosztatikus vonzás révén történő megkötéséhez. A Hobby Zeolith nem tartalmaz kovasavat, valamint habozás nélkül használható tengervízben. A szűrőanyagokat nem lehet egymással összehasonlítani a különböző hatásmódok figyelembevétele nélkül. A zeolit támogatja a denitrifikáló baktériumok gyors tenyésztését, amelyek megkötik és lebontják a növényekből vagy halürülékből származó organikus salakanyagokat. Természetesen vannak olyan szűrőanyagok, amelyek a különleges baktériumok számára még jobb megtelepedési felületet biztosítanak. A zeolit azonban elsősorban katalizátorként és ioncserélőként működik. Felszívja a környezeti méreganyagokat és a bomlástermékeket, megköti a foszfátot és mindenekelőtt az ammóniumot, illetve meggátolja az algák növekedését.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Hobby Zeolith segítségével megakadályozhatja az algák szaporodását, valamint egészséges vízi környezetet biztosíthat!

Márka: Hobby

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Hobby Zeolith, 5-8 mm

1 vásárlói vélemény más nyelven

4,0 az 5 csillagból
5 csillag
0 (0%)
4 csillag
1 (100%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Zeolith, 5-8 mm" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder