Dennerle Carbo Booster Max

Növénytrágya

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Hasonló termékek:

Dennerle Scaper's Soil 1-4mm
Dennerle V30 Complete
Dennerle AquaRico BactoClean Bacto Elixier
Leírás

A Carbo Booster Max egy folyékony aktív szén trágya akváriumi növények trágyázásához édesvizes akváriumokban. Különböző kiszerelésekben kapható.

A Carbo Booster Max segítségével hatékonyan tudja ellátni akváriumi növényeit folyékony és könnyen elérhető aktív szénnel, amely természetes nyersanyagokon alapul. Ez aktívan elnyomja az algákat, akiknek nincs semmi esélyük. Már néhány hét elteltével látható sikert érhet el, növényei erőteljesen növekednek és intenzív színeket bontakoztatnak ki. A Carbo Booster Max szén-dioxid-trágyázással együtt is használható, valamint megfelelő adagolás és használat esetén biológiailag abszolút kompatibilis az akvárium minden lakójával, például halakkal, csigákkal, garnélákkal és rákokkal.

A szén (szén-dioxid) az akváriumi növények legfontosabb tápanyaga. A száraz növénytömeg körülbelül 40%-át teszi ki, ez azonban az akváriumban általában kevés. A következmény: fokozott algaképződés. A Carbo Elixir Bio az összes akváriumi növényt gyorsan és hatékonyan látja el könnyen elérhető szénnel. Minden növény, a moháktól az echinodorusokon és a kriptokorinokon át a gyorsan növekvő szárú növényekig, teltebbé és erősebbé válik. A levelek is lényegesen nagyobbak és színesebbek lesznek. A siker már néhány hét után látható - ez idő alatt érdemes ügyelni a hajtásvégekre és a fiatal levelekre! Az akváriumi növények buja és egészséges növekedése masszívan elnyomja az algák növekedését. Az egész akvárium egészségesebbnek, zöldebbnek és szebbnek tűnik.

A Carbo Booster Max olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek a növényi anyagcserében is előfordulnak ilyen vagy ehhez hasonló formában. Ezeket a hatóanyagokat a növény felszívja és a sejtekben építőanyagként használja fel magasabb kapcsolatok kiépítéséhez, vagy energiaforrásként hasznosítja. Ez lehetővé teszi a növény gyorsabb és erősebb növekedését. Van egy másik pozitív szempont is: minden szén alapú organikus hatóanyag bakteriálisan bomlik le, mivel az akváriumban található számos szűrőbaktérium ezekkel táplálkozik. Végül csak szén-dioxid (Co2) és víz marad.

Alkalmazás:
Naponta 2-4 ml Carbo Booster Max termék 100 liter akvárium vízhez normál növényesítés mellett. 250 ml 12.500 liter akvárium vízhez elegendő.

Jó tudni:
Ami a glutáraldehid összetevőt illeti: koncentrált formában méreganyag. 3 ml/100 liter akváriumi víz adagolásával a hatóanyag 33.000-szeresére hígul fel. Ez az alkalmazási koncentráció elegendő a növények növekedésének jelentős támogatásához, azonban alacsony ahhoz, hogy az akvárium lakóit ne befolyásolja negatívan. Az alkalmazott koncentrációban szintén könnyen lebomlik. Amit a növények nem szívnak fel, azt a szűrőbaktériumok lebontják - csak a CO2 marad vissza, amit viszont a növények felhasználnak. Még hosszú távú használat esetén sem halmozódik fel glutáraldehid az akváriumban. Az adagolásnál egy biztonsági puffer van beépítve. Véletlenszerű, dupla adagolás sem jár negatív hatásokkal. Alapvetően azonban az ajánlott és a gyakorlatban bevált adagolást kell követni.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Carbo Booster Max segítségével további lendületet adhat akváriumi növényeinek, illetve támogathatja a dús növekedésben és az élénk színek kibontakoztatásában!

Márka: Dennerle

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Dennerle Carbo Booster Max

1 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.