Anubias Vesicularia dubyana "S" gyökéren

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A nagyon könnyen ápolható Vesicularia dubyana Ázsiából származik. A szingapúri moha, amelyet néha jávai moha néven árulnak, mindössze 2-5 cm magasra nő meg, valamint tökéletes a gyökereken és a sziklákon az elő- és középső térben, valamint eltűri a lágy és kemény vizet.

Az Ázsiából származó Vesicularia dubyana még a víz alatt is egy erdei mohára hasonlít, közepes zöldtől sötét zöldig terjedő színnel, vízszintesen növekvő hajtásokkal. Kevésbé elágazó, mint a karácsonyi moha, valamint kompaktabban növekszik, mint a jávai moha.

Ezért talajtakaróként is használhatja. Az előtérben egy lapos sziklákra rögzítve van a legjobb helyen - akár nylonszállal megkötve, akár növényi ragasztóval, például a JBL ProHaru Rapid géllel ragasztva. Rendszeres metszéssel a párnák csodálatosan sűrűvé és bolyhossá válnak.

A szingapúri moha nagyon szép és teljesen természetes hatást kölcsönöz az akvárium gyökereknek vagy sziklás tájaknak. Az úgynevezett hardscapehez kötve gyönyörű, sűrű párnákká növekednek. A szingapúri moha az akvárium fa ágain szép zölddé varázsolja a koronáját, illetve az akvárium fát egy igazi bonsaihoz hasonlóvá alakítja. A Vesicularia dubyana nagyon gyorsan tapad az aljathoz.

A Vesicularia dubyana könnyen ápolható, és nem igényes, így a mohát a legtöbb akváriumba elhelyezheti. Nincs szükség extra CO2-ellátásra, valamint a gyenge világítás sem akadály. Azonban fordított helyzetben is jól érzi magát, CO2-trágyázás és erősebb fény mellett.

Ez az akváriumi moha egyszerűen, szétszedve szaporítható. Egyszerűen ossza szét a párnát, kész.

Az Olibetta üzletben S-es méretű gyökérre profi módon kötött szingapúri mohát vásárolhat, mely körülbelül 20-25 cm hosszú.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Vesicularia dubyana akvárium mohát korábban jávai moha néven árulták, ma azonban szingapúri moha néven épült be az akvarisztikába. Nagyon régóta használják az akvarisztikában, és igazán bevált.

Származás: Ázsia
Nehézségi szint: Normál
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők
Termékvideó:

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Vesicularia dubyana "S" gyökéren

1 vásárlói vélemény más nyelven

4,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (50%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
1 (50%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

2 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Vesicularia dubyana "S" gyökéren" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder