Anubias Sagittaria subulata CUP

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A könnyen karbantartható rozettás növény, a Sagittaria subulata, Amerikából származik. Az 5-60 cm magasra megnövő növény kiválóan alkalmas az akvárium középső és hátteréhez, valamint jól tűri a lágytól a keményig terjedő vizet. Hideg vízhez is.

Az Észak-Amerikából, Közép-Amerikából és Dél-Amerika északi részéről származó Sagittaria subulata egy rozettás növény. A Vallisnaria növényhez hasonlóan közepes zöld színnel, szalag alakú levelekkel rendelkezik. Egy különleges tulajdonsága azonban megkülönbözteti az akvárium növényt a Vallisnariatól: laza növényesítésnél meglehetősen alacsony, 5-10 cm-es marad, tökéletesen illeszkedik a középső térbe, nagyon sűrűn elültetve a növények felfelé nyúlnak és elérheti a magasságuk akár a 60 cm-t is. Ha a laza ültetés során egy hosszabb levél jelenik meg, egyszerűen le kell vágni.

A Sagittaria subulata jó tápanyagellátottság mellett még gyenge fényben és CO2-trágyázás nélkül is gyorsan és jól növekszik, azonban erős fényben és CO2 mellett még gyorsabban. Ha vashiány van az akvárium vizében, a Sagittaria subulata gyorsan elsápad, vagy akár meg is sárgulhat, ezért a jó tápanyagellátás elengedhetetlen, ha sikeresen akarja ápolni a növényt.

A növény a leánynövények által célzottan is szaporítható. Egyszerűen levághatja és elültetheti azokat.

A Sagittaria subulata egy csészében érkezik a laborból. Az in vitro tenyésztésnek köszönhetően ezek a növények peszticidektől mentesek, nem hordoznak magukkal kórokozókat vagy parazitákat. Azonnal elültetheti őket bármilyen típusú akváriumban, még az érzékeny garnélarákokat tartalmazókba is.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Sagittaria subulata azért különleges, mert többféleképpen alkalmazható - lazán elültetve rövid marad és remekül illeszkedik az akvárium középső területéhez, ha hagyja növekedni, magasra nő és tökéletes a háttérhez.

Származás: Amerika
Nehézségi szint: Normál
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők
Termékvideó:

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Sagittaria subulata CUP

2 vásárlói vélemény más nyelven

4,5 az 5 csillagból
5 csillag
1 (50%)
4 csillag
1 (50%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

2 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 2 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

    Vásárlók, akik "Sagittaria subulata CUP" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még: