Anubias Pogostemon helferi CUP

Kis vízi csillag

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A kissé igényesebb Pogostemon helferi Délkelet-Ázsiából származik. Remek kinézete kárpótol az erőfeszítésekért. Az 5-10 cm magasra megnövő akvárium növény kiválóan alkalmas az akvárium elő- és középső teréhez, illetve eltűri a lágy és közepes keménységű vizet.

A Délkelet-Ázsiából származó Pogostemon helferi nagyon szép és szemet gyönyörködtető az akváriumban. A hullámos szélű, hosszúkás levelek élénk világoszöld színűek, és csillag alakúak a szár körül.

Ennek a gyönyörű akvárium növénynek további CO2-trágyázásra és jó tápanyagellátásra, valamint közepes és erős fényre van szüksége ahhoz, hogy jól és kompaktan fejlődjön. Sok fény esetén a csillagfű nagyon kompakt és rövid marad, gyengébb fénynél előfordulhat, hogy elhervad. A legtöbb száras növényhez hasonlóan a vízi csillag is rendszeresen visszametszhető, majd szépen elágazik.

A metszéskor levágott hajtásokat könnyedén elültetheti. Ehhez csipesszel ültesse el a kavicsban vagy a táptalajban. Ott gyorsan gyökereket eresztenek és ideálisan növekednek.

A csészében lévő változatot in vitro módon, laboratóriumban termesztették, ahol a növényeket sejtszövet-kultúrákban szaporítják. Sterilek, valamint csigáktól, planáriáktól és más kártevőktől mentesek. Az ilyen típusú növénytermesztésben szintén nem használnak peszticideket, ezért az Olibetta üzletben található csészés növények még a garnélarákok számára is biztonságosak, illetve előzetes öntözés nélkül azonnal elültethetők az akváriumba.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A thai neve: Daonoi - magyarul "kis csillagot" jelent, és elég jól leírja a Pogostemon helferi nagyon különleges, felülnézeti formáját.

Származás: Ázsia
Nehézségi szint: Normál
Elhelyezés: Előtér
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Pogostemon helferi CUP

1 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Pogostemon helferi CUP" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder