Anubias Microsorum pteropus

Jávai páfrány

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A Microsorum pteropus, vagyis a jávai páfrány nagyon könnyen ápolható, valamint Délkelet-Ázsiából származik. A kb. 10-20 cm magasra megnövő epifita növény tökéletes a középső térben lévő gyökerekhez vagy kövekhez tapasztáshoz, illetve elviseli a lágy-kemény vizet.

A délkelet-ázsiai dzsungel patakjaiból származó jávai páfrány állandó helyet foglal el az akvarisztikában. Ennek a gyönyörű vízi páfránynak a hosszú, közepes zöld levelei lassan növekszenek. A jávai páfrány strapabíró és meglehetősen igénytelen, valamint nincs szüksége sok fényre.

A Microsorum pteropus a természetben epifitaként is megtalálható. A vízi páfrány rizómája a talajon kúszva növekszik. A növényt nem szabad elültetni, mert az akvárium talajában rothadni kezdhet. A jávai páfrányt ezért a legjobb egy akváriumi gyökérhez vagy egy gyönyörű kőhöz kötni vagy ragasztani. A talajba ültetéskor ügyelni kell arra, hogy biztosan ne borítsa be kavics vagy táptalaj.

A könnyen kezelhető Microsorum pteropus nagyon jól illeszkedik a középső térbe olyan hardscapeben, mint a gyökerek és a kövek. Nem igazán válogatós a vízértékek tekintetében, valamint gyenge megvilágítás mellett és CO2-trágyázás nélkül is növekszik. A jáva páfránynak azonban jó kálium-ellátásra van szüksége. Ha nincs megteremtve, akkor csúnya fekete foltok jelenhetnek meg, különösen az idősebb leveleken.

A jávai páfrány a levelek csúcsán kialakuló leánynövényekkel szaporodik. Távolítsa és ültesse el, a termesztése ilyen egyszerű.

Az üzletben a jávai páfrány XL is elérhető. A nagyméretű anyanövény a Microsorum pteropus különösen szép és lenyűgöző példány.

Olibetta üzletünkben már M-L méretű gyökérre kötve vásárolhat jávai páfrányt, ami 25-30 cm-es hossznak felel meg.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A klasszikus fonal alternatívájaként a JBL gyorshatású Gel ProHaru Rapid ragasztóját ajánljuk. Ez nagyon megkönnyíti például a jávai páfrány rögzítését az akvárium gyökereihez vagy egy dekoratív szikladarabhoz.

Származás: Ázsia
Nehézségi szint: Könnyű
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Termékvideó:

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Microsorum pteropus

6 vásárlói vélemény más nyelven

4,7 az 5 csillagból
5 csillag
9 (81%)
4 csillag
1 (9%)
3 csillag
1 (9%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

11 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 6 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Microsorum pteropus" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder