Anubias Micranthemum umbrosum

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A könnyen ápolható Micranthemum umbrosum Dél-Amerikából származik. A gyorsan növekvő akvárium növény a lágy és a közepesen kemény vizet kedveli. A kb. 3-15 cm magasra megnövő talajtakaró növény tökéletes az akvárium elő- vagy középső teréhez.

A jól növekvő Micranthemum umbrosum meglehetősen hosszú hajtásokat bontakoztat, azonban mivel kúszva növekszik, nem nő túl magasra, ezért talajtakaróként használható az előtérben. A finom levelű Pearlwort segítségével igazán remek, laza effektusokat hozhat létre. Akár gyökerekhez vagy kövekhez is rögzítheti, és hagyhatja növekedni - így nagyszerű és szokatlan hatást érhet el az aquascapeben vagy növényesített akváriumban.

A Micranthemum umbrosum elterülő hajtásai a szár csomópontjainál gyökeret hajtanak, amelyekből aztán új növény alakul ki. A szaporításhoz egyszerűen vágja le a vékony szárakat, és csipesszel szúrja vissza azokat.

A nagyon finom levelű, világos zöld Micranthemum umbrosum lágy és közepesen kemény vízben is jól terem. CO2- és megfelelő tápanyagellátásra van szükség a kompakt növekedéshez és a nagyszerű színekhez. Közepes és erős fényben a növény szép alacsonyan és kompakt módon nő, gyenge fényben pedig felfelé.

A Micranthemum umbrosum az Olibetta üzletben steril csészében is megvásárolható steril csészében. Ezt az akvárium növényt sejtkultúrákból nevelték, ezért semmiképpen sem szennyezett. Kártevő-, parazita- vagy kórokozó mentes, így közvetlenül használható az akváriumban, még akkor is, ha érzékeny akváriumlakókat tart, például törpe garnélarákokat.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Micranthemum umbrosum nagyon sűrű szőnyeggé nő az előtérben. Időnként ritkítani kell, hogy a növény ne lopja el a fényt. Ha túl vastag a szőnyeg, akkor lebeghet, és azt nem szeretnénk.

Származás: Amerika
Nehézségi szint: Normál
Elhelyezés: Előtér, Közép
Márka: Anubias
Információk növényeinkről

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Micranthemum umbrosum

2 vásárlói vélemény más nyelven

4,3 az 5 csillagból
5 csillag
5 (71%)
4 csillag
1 (14%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
1 (14%)

7 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 2 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

    Vásárlók, akik "Micranthemum umbrosum" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még: