Anubias Lobelia cardinalis

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A kevésbé igényes Lobelia cardinalis Észak- és Dél-Amerikából származik. A 10-30 cm magasra megnövő növény kiválóan alkalmas az akvárium középső teréhez, valamint jól tűri a lágy és közepes keménységű vizet. Alkalmas hideg vizes medencékhez.

A nem túl ismert, Észak- és Dél-Amerikából származó Lobelia cardinalis egy remek akvárium növény - mellesleg ez az egyetlen lobelia, amely bekerült az akvarisztikába. A meglehetősen alacsony maradó növény lassan növekszik.

A nagyon könnyen karbantartható Lobelia cardinalis a nevét a skarlátvörös virágainak és a vörös lombozatának színéről kapta. Ezeket a jellemzőket azonban csak szárazföldi formában mutatja, víz alatt az elliptikus levelei világos zöldek.

A Lobelia cardinalis nem feltétlenül igényel további CO2-ellátást, azonban széntrágyázással a szárak megerősödnek, a levelek színe intenzívebb és világosabb lesz.

Ennek a szokatlan akváriumi növénynek a szaporításához lecsípheti a körülbelül 10 cm hosszú hajtások hegyét, és egyszerűen néhány centiméter mélyen az akvárium kavicsba vagy talajba szúrhatja a Lobelia cardinalis új csoportjainak kialakításához.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
Egy sekély nyitott akváriumban hagyhatja, hogy a Lobelia cardinalis túlnyúljon a vizen. Ekkor sokkal magasabb lesz, mint a víz alatti forma, és ki tudja bontakoztati gyönyörű, élénkpiros virágait - igazi ünnep a szemnek. A Lobelia cardinalis normál kerti évelőként is tartható, védett helyen fagyvédővel.

Származás: Amerika
Nehézségi szint: Könnyű
Elhelyezés: Háttér
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Termékvideó:

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Lobelia cardinalis

1 vásárlói vélemény más nyelven

2,0 az 5 csillagból
5 csillag
0 (0%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
1 (100%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Lobelia cardinalis" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder