Anubias Bucephalandra sordidula

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A viszonylag könnyen ápolható Bucephalandra sordidula Borneó szigetéről származik, valamint jól tűri a lágy és kemény vizet. A kereskedelemben helytelenül Bucephalandra sp. „Melawi”, „Titan” vagy „Bukit Kelam/Sintang” néven is megtalálható. Az 5-7 cm-es epifita növény az akváriumban gyökerekre vagy kövekre helyezendő. Élőhelyén elsősorban ártéri területeken fordul elő, ezért nagyon jól megbirkózik az áramlatokkal. Kúszó- és elágazó rizómái miatt hajlamos sűrű szőnyegek kialakítására, víz alatt és víz felett is növekszik, ezért napi permetezés esetén terráriumokba és paludáriumokba is alkalmas.

A jó tápanyagellátással és további CO2-trágyázás mellett a jól fejlődő Bucephalandra sordidula egy kúszó rizómát és hosszúkás, keskeny és hullámos leveleket képez. A fiatal levelek alja a vöröstől rézszínűig terjed, míg az alsó rész ezüstösen csillogó, illetve barna-vörös középső bordázattal rendelkezik. A kifejlődött virágok rózsaszínűek lehetnek, azonban a virágzat eltérő.

A Bucephalandra sordidula lágy vagy kemény vízben tartható. Mérsékelt fényben jól növekszik, azonban a gyengébb fényt is jól bírja.

A Bucephalandra a legjobb felkötve, és nem elültetve, mivel elrothadhat az akvárium talajban. A legjobb, ha a Bucephalandrat egy akvárium dekorációra kötve vagy ragasztva helyezi el, különösen a gyökereken vagy a szikladarabokon. A Bucephalandra sordidula a rizóma felosztásával elég jól szaporítható. Minden darabon legalább 2-3 levélnek kell lennie.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
Az Aquarebell Short Scissors segítségével tisztán és simán vághatja le a rizómát anélkül, hogy megsérülne, így szaporíthatja!

Származás: Borneó sziget
Nehézségi szint: Könnyű
Elhelyezés: Előtér, Közép
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Bucephalandra sordidula

1 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
4 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

4 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Bucephalandra sordidula" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder