Anubias Anubias congensis

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

Az Anubias 'congensis' az akvarisztikában Anubias 'afzelii' néven is ismert, valamint alacsony szükségletei miatt nagyra értékelik. Ez az anubias eredetileg az északnyugat-afrikai szavannaterületek folyópartjáról származik. A 30-40 cm magas epifita növény kiválóan alkalmas nagy akváriumok közepső vagy hátterében található gyökerekre vagy sziklákra való rögzítésre, illetve jól tűri a lágy és kemény vizet. Az Anubias 'congensis' a víz felett és alatt egyaránt növekszik, sőt a szárazföldön egy méter magasra is megnőhet. Ezért alkalmas terráriumokhoz és paludáriumokhoz is. A lassan növekvő, robusztus és meglehetősen igénytelen akvárium növénynek a kemény, sötét zöld és ellipszis alakú leveleit a növényevő halak nem szívesen fogyasztják. Ennek az anubiasnak nincs szüksége sok fényre.

Az Anubias 'congenis' epifitaként növekszik. Rizómája azonban nem mindig kúszik végig a talajon, hanem néha felemelkedik. Az anubias nem ültethető a talajba, mivel elrothadhat. Ez azt jelenti, hogy a növényt a legjobb egy akváriumi gyökérre vagy dekor-kőre kötni vagy felragasztani. Ha csak az oldalirányban növekvő világos gyökereket takarja el kaviccsal vagy földdel, akkor az anubias a talajon is nevelhető, csak feltétlenül ki kell emelkednie a kavicsból vagy a talajból.

A 35-40 cm magasra megnövő akvárium növény a magas akváriumok középső részén nagyon jól mutat. A könnyen ápolható Anubias 'congensis' nem kényes a víz paramétereire, illetve jól növekszik gyenge fényviszonyok mellett is. Rossz íze miatt az anubias nem számít sügér-lakomának. Az akváriumban könnyen ápolható! Ha trágyázod, kedvez a növekedésének, hogy akár virágozni is tudjon!

Afzelius szaporítása ugyanolyan egyszerű, mint az ápolása: csak vágjon le egy darabot, amelyhez két levél kapcsolódik, és kösse fel. Kész.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
Az Aquarebell Advanced GH Boost segítségével biztosíthatja a növény számára azt a lendületet, amelyre szüksége van, ezáltal támogatva a növekedését.

Származás: Afrika
Nehézségi szint: Könnyű
Elhelyezés: Közép
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias congensis

1 vásárlói vélemény más nyelven

4,3 az 5 csillagból
5 csillag
2 (66%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
1 (33%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

3 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Anubias congensis" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder