Anubias Anubias barteri var. nana ‚Golden Heart‘

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

Az Anubias barteri var. Nana 'Golden Heart' a népszerű Anubias barteri var. 'nana' egyik változata, valamint az akvarisztikában különösen nagyra értékelt a sokszínűsége miatt. Ez az Anubias eredetileg Kamerunból származik. A mindössze 5-10 cm magasra megnövő epifita tökéletes a gyökerekhez vagy a kövekhez való rögzítéshez nanoakváriumok elő- vagy középső terében, valamint jól tűri a lágy és kemény vizet. Ennek a változatnak az eredeti formája még nem ismert, 1970 óta a Tropica cég termeszti és forgalmazza. Az Anubias barteri var. Nana 'Golden Heart' Afrika gyors folyású dzsungelpatakjaiból származik. A törpe lándzsalevelű további fajtái a 'Petite' és a 'Bonsai', de a 'Mini' is. A fiatal világos zöldtől a citromsárgáig terjedő levelei sötétzöldre változnak. Ez a lassan növekvő, robusztus és meglehetősen igénytelen akvárium növény nem szereti, ha a növényevő halak megrágják. Az Anubiasnak nincs szüksége sok fényre.

Anubias barteri var. Nana 'Golden Heart' epifitaként növekszik. Rizómája azonban nem mindig kúszik végig a talajon, hanem néha felemelkedik. Ez az Anubias nem ültethető el, mivel a talajban elrothadhat. Ez azt jelenti, hogy a legjobb, ha a törpe lándzsalevelűt egy akvárium gyökérre vagy díszkőre köti vagy ragasztja. Ha csak az oldalirányban növekvő világos gyökereket takarja el kaviccsal vagy földdel, akkor az Anubias a talajba is ültethető, csak a kavicsból vagy a talajból feltétlenül ki kell látszódnia.

Az 5-10 cm magasra megnövő akvárium növény egyenesen lélegzetelállítóan néz ki a nanoscape előterében. Az alacsony karbantartást igénylő Anubias barteri var. nana 'Golden Heart' számára nem számottevők a vízértékek, illetve jól növekszik gyenge fényviszonyok mellett is. Borzalmas íze miatt az Anubiast nem kedvelik a sügerek. Az akváriumban könnyen ápolható! A trágya kedvez a növekedésének, akár virágozni is tud!

A törpe lándzsalevelű szaporítása ugyanolyan egyszerű, mint az ápolása: egyszerűen vágjon le egy darabot, amelyen két levél van, és kösse fel. Kész.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
Az Aquarebell Makro Spezial N segítségével fontos tápanyagokkal láthatja el a törpe lándzsalevelűt!

Származás: Afrika
Nehézségi szint: Könnyű
Elhelyezés: Közép
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias barteri var. nana ‚Golden Heart‘

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Anubias barteri var. nana ‚Golden Heart‘" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder