Anubias Anubias barteri var. barteri XL

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A nagyon könnyen ápolható Anubias barteri var. 'barteri' Afrikából származik. A kb. 20-40 cm magasra megnövő epifita növény kiválóan alkalmas a középső térben lévő gyökerekhez vagy kövekhez tapasztva, illetve jól tűri a lágy és kemény vizet.

Számos változat eredeti formája az afrikai dzsungel patakjaiból származó, széles lándzsalevelű, az Anubias barteri var. A lassan növekvő, robusztus és meglehetősen igénytelen akvárium növénynek a kemény, sötétzöld leveleit a növényevő halak sem szívesen fogyasztják. Ennek az anubiasnak nincs szüksége sok fényre.

Az Anubias barteri var. 'barteri' epifitaként növekszik. Rizómája azonban nem mindig kúszik végig a talajon, hanem néha felemelkedik. Az anubias nem ültethető a talajba, mivel elrothadhat. Ez azt jelenti, hogy a növényt a legjobb egy akváriumi gyökérre vagy dekor-kőre kötni vagy felragasztani. Ha csak az oldalirányban növekvő világos gyökereket takarja el kaviccsal vagy földdel, akkor az anubias a talajon is nevelhető, csak feltétlenül ki kell emelkednie a kavicsból vagy a talajból.

A 20-40 cm magasra megnövő akvárium növény a magas akváriumok középső részén nagyon jól mutat. A könnyen ápolható Anubias barteri var, 'barteri' nem kényes a víz paramétereire, illetve jól növekszik gyenge fényviszonyok mellett is. Rossz íze miatt az anubias nem számít sügér-lakomának.

A széles lándzsalevelű szaporítása ugyanolyan egyszerű, mint a ápolása: egyszerűen vágjon le egy darabot, amelyen két levél van, és kösse fel. Kész.

Ez a növény XL-es változatban is megvásárolható. A magas anyanövény az Anubias barteri var. 'barteri' különösen lenyűgöző fajtája.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A JBL ProHaru Rapid segítségével gyorsan és egyszerűen rögzítheti az anubiast az akvárium gyökereihez.

Származás: Afrika
Nehézségi szint: Könnyű
Elhelyezés: Közép
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők
Termék videó:

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias barteri var. barteri XL

2 vásárlói vélemény más nyelven

4,7 az 5 csillagból
5 csillag
2 (66%)
4 csillag
1 (33%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

3 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 2 vásárlói vélemény más nyelven.