Anubias Anubias barteri sp. 'mini'

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

Az Anubias barteri sp. A 'mini' csak rövid ideje ismert az akvarisztikában, valamint kis mérete miatt különösen nagyra értékelik az aquascapeben. 'Petite' vagy 'Bonsai' néven is elérhető. Ez az anubias eredetileg Nyugat- és Közép-Afrikából származik. A mindössze 3-4 cm magasra megnövő epifita tökéletesen illeszkedik a gyökerekhez vagy a kövekhez a nano akváriumok elő- vagy középső terében, illetve eltűri a lágy és kemény vizet. Ennek a változatnak az eredeti formája az Anubias barteri var. nana, amely Afrika trópusi mocsaras területén növekszik. Az Anubias barteri sp. 'mini' nagyon kicsi, mindössze 1 cm átmérőjű leveleket bontakoztat ki. A lassan növekvő, robusztus és meglehetősen igénytelen akvárium növénynek a kemény, sötétzöld leveleit a növényevő halak sem fogyasztják szívesen. Ennek az Anubiasnak nincs szüksége sok fényre.

Az Anubias barteri sp. 'mini' epifitaként növekszik. Rizómája azonban nem mindig kúszik végig a talajon, hanem néha felemelkedik. Az anubias nem ültethető a talajba, mivel elrothadhat. Ez azt jelenti, hogy a növényt a legjobb egy akváriumi gyökérre vagy dekor-kőre kötni vagy felragasztani. Ha csak az oldalirányban növekvő világos gyökereket takarja el kaviccsal vagy földdel, akkor az anubias a talajon is nevelhető, csak feltétlenül ki kell emelkednie a kavicsból vagy a talajból.

A 3-4 cm magasra és akár 8 cm szélesre megnövő akvárium növény nagyon jól mutat a kis nano akváriumok előterében. A könnyen ápolható Anubias barteri sp. 'mini' nem kényes a víz paramétereire, valamint jól növekszik gyenge fényviszonyok mellett is. Rossz íze miatt az anubias nem számít sügér-lakomának. Az akváriumban könnyen ápolható! A trágyázása, kedvez a növekedésének, így akár virágozhat is!

A bonsai törpe lándzsalevelű termesztése ugyanolyan egyszerű, mint az ápolása: csak vágjon le egy darabot, amelyhez két levél kapcsolódik, és kösse fel. Kész.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
Az Aquarebell Micro Basic Iron és egy kis türelem segítségével még a bonsai törpe lándzsalevelű is virágozhat!

Származás: Afrika
Nehézségi szint: Könnyű
Elhelyezés: Közép
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias barteri sp. 'mini'

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Hasonló termékek:

    Vásárlók, akik "Anubias barteri sp. 'mini'" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még: