Anubias Anubias barteri 'coffeefolia'

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

Az Anubias barteri coffeefolia már egy ideje ismert az akvarisztikában, valamint az akvaristák nagyra értékelik. Eredetileg Nyugat- és Közép-Afrikából származik. A 15-25 cm magasra megnövő epifita kiválóan alkalmas a középső térben lévő gyökerekhez vagy kövekhez való rögzítéshez, illetve jól tűri a lágy és a kemény vizet. Számos változat eredeti formája az afrikai dzsungel patakjaiból származó, széles lándzsalevelű, az Anubias barteri var. Az Anubias barteri 'coffeefolia' növekedése során narancssárga leveleket bontakoztat ki, amelyek később sötét zöld színűvé válnak. A levélszárak, amelyek kezdetben barnák, és a hullámos levelek a kávébokor (coffea) lombozatára emlékeztetnek, innen kapta a nevét. A lassan növekvő, robusztus és meglehetősen igénytelen akvárium növénynek a kemény, sötétzöld leveleit a növényevő halak sem szívesen fogyasztják. Ennek az anubiasnak nincs szüksége sok fényre.

Az Anubias barteri var. 'coffefolia' epifitaként növekszik. Rizómája azonban nem mindig kúszik végig a talajon, hanem néha felemelkedik. Az anubias nem ültethető a talajba, mivel elrothadhat. Ez azt jelenti, hogy a növényt a legjobb egy akváriumi gyökérre vagy dekor-kőre kötni vagy felragasztani. Ha csak az oldalirányban növekvő világos gyökereket takarja el kaviccsal vagy földdel, akkor az anubias a talajon is nevelhető, csak feltétlenül ki kell emelkednie a kavicsból vagy a talajból.

A 15-25 cm magasra és akár 30 cm szélesre megnövő akvárium növény a magas akváriumok középső részén nagyon jól mutat. A könnyen ápolható Anubias barteri 'coffefolia' nem kényes a víz paramétereire, illetve jól növekszik gyenge fényviszonyok mellett is. Rossz íze miatt az anubias nem számít sügér-lakomának. Az akváriumban könnyen ápolható!

A széles lándzsalevelű szaporítása ugyanolyan egyszerű, mint a ápolása: egyszerűen vágjon le egy darabot, amelyen két levél van, és kösse fel. Kész.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
Az Aquarebell Makro Basic NPK segítségével professzionálisan és tápanyagdúsan láthatja el a Anubias barteri 'coffeefolia' növényt!

Származás: Afrika
Nehézségi szint: Könnyű
Elhelyezés: Közép
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kapcsolódó termékek

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias barteri 'coffeefolia'

1 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
1 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

1 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Anubias barteri 'coffeefolia'" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder