Sera med Nematol

Gyógyszer

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A sera med Professional Nematol marófejű férgek, nyirokférgek és egyéb fonálférgek által fertőzött édes- és tengervízi halak kezelésére szolgál. Profilaktikusan használható gyógyászati készítmény.

A megfelelő tartási körülmények a legjobb megelőzések a halbetegségek ellen. Minden erőfeszítés ellenére a betegségeket nem mindig lehet teljesen elkerülni. Függetlenül attól, hogy a kórokozók új betelepítéssel/ültetéssel kerültek be, vagy más tényezők felelősek a betegség kitöréséért, minden esetben gyors és hatékony intézkedésre van szükség. A sera termékei végigkísérik a terápiát a támogató előkészítéstől a tényleges kezelésig, majd a sikeres kezelést követően a víz tisztításáig és biológiai reaktiválásáig.
A halak általában érzékenyen reagálnak a stresszre, legyen szó szállításról, más vagy új halakról, illetve az akváriumban uralkodó kedvezőtlen környezeti viszonyokról. Ennek eredményeként a halak immunrendszere gyakran sérült, hogy védekezőképessége már nem teljesen ép. A marófejű férgek legfeljebb 2,5 cm hosszú, vörös színű férgek, amelyek a halak bélfalán szívják a vért. A fertőzött halaknál a férgek akár 10 mm-re is lelóghatnak a hal végbélnyílásától. A fertőző lárvák legfeljebb két hétig élnek a fenéken. Gyakran érintett halfajok: vitorláshal és más bölcsőszájúhal-félék, a diszkoszhal és a guppi. A nyirokférgek a halak belében élősködnek. A jellegzetes ovális tojások a halürülékben fedezhetők fel. A fertőzött halak gyengén növekszenek vagy sokat fogynak. Különösen érinti a diszkoszhalakat és a vitorláshalakat. Mivel a halak elfogyasztják a férgeket, a paraziták könnyen átterjedhetnek a halpopuláción. A Nematol az oxiuridákat (diszkoszférgek) is leküzd.

Érzékenyen reagálhatnak a cérnahalak, harcsák, valamint a fiatal halak életük első napjaiban.

Alkalmazás:
Használat előtt jól rázza fel! Adjon 1 ml Nematolt 40 liter akváriumvízhez, és keverje össze. Ha a lárvák még mindig kikelnek a tojásokban, körülbelül három hét elteltével egy második Nematol-kezelés alkalmazás szükséges. A kezelés során a vizet jól levegőztesse. Két nap múlva legalább 80%-os vízcserét kell végezni. A gyógyszereket általában nem szabad túladagolni, mivel a már legyengült halak érzékenyebben reagálhatnak.

Megjegyzés:
Az UV-C készülékeket és a CO2-berendezéseket a kezelés ideje alatt ki kell kapcsolni. Az aktív szenet és az egyéb nedvszívó szűrőanyagokat el kell távolítani. A gyógyszerben található nem mérgező oldószereket a hasznos baktériumok biológiailag lebontják. Ez oxigénfogyasztással történik. Bizonyos körülmények között zavarosság és oxigénhiány léphet fel. Az oldószerek eltávolításához ezért a kezelés végén vízcserére van szükség. A kezelés során nem, vagy csak nagyon kis mértékben szabad etetni. A Nematolt a gerinctelenek nem tolerálják, szükség esetén a kezelendő halakat karanténtartályban kell kezelni.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:

A sera Nematol segítségével gyorsan és hatékonyan kezelheti halait férgek és más fonálférgek ellen, megelőző kezelésként is!

Márka: Sera

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Sera med Nematol

2 vásárlói vélemény más nyelven

4,3 az 5 csillagból
5 csillag
2 (66%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
1 (33%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

3 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 2 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "med Nematol" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder