Anubias Riccia fluitans CUP

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A nagyon könnyen ápolható Riccia fluitans Ázsiából származik. A Riccia fluitans mindössze 2-5 cm magasra nő meg, valamint tökéletesen illeszkedik a gyökerekhez és a kövekhez az elő- és a középső térben, valamint eltűri a lágy és kemény vizet. Alkalmas hideg vízhez.

Az Ázsiából származó Riccia fluitans világos zöld színű, nagyon finom hajtásokkal rendelkezik. Valójában egy lebegő növény, amely idővel sűrű párnákat képez a víz felszínén. A Riccia fluitanst gyakran használták például akváriumi halak tenyésztésére. A betta és gurámi fajták előszeretettel használják a növényt fészkük alapjául, a fiatal halak pedig remek búvóhelyet találnak a finom felépítésében.

Azonban igazi erejét talajtakaróként mutatja meg az akvárium előterében. Lapos kövekhez kötve gyorsan nagyszerű, világos zöld színű, finom szőnyeget alkot az akváriumban. Mivel a Riccia fluitans nem nő egyenletesen a sziklákon, rendszeresen vissza kell vágnia és újra kell kötni. A nejlonfonallal történő rögzítés működik a legjobban. A növényi ragasztóval történő ragasztás is hatékony, azonban nagyon óvatosan kell vele dolgozni.

A Riccia fluitans egy robusztus és nagyon könnyen ápolható vízi moha. A lágytól a keményig terjedő vizet tolerálja, akváriumokban használható CO2-trágyázással vagy anélkül. A párnák még alacsony intenzitású fény mellett is szépen sűrűsödnek.

A Riccia fluitans szaporítása rendkívül egyszerű: húzzon le egy kis párnát, és kösse fel újra.

Az Olibetta üzletben található Riccia fluitans növényt steril csészében termesztették növényi laboratóriumban. Nem tartalmaz csigákat és más nem kívánt vendégeket, például parazitákat, illetve mentes a baktériumoktól, más kórokozóktól és algaspóráktól. Ezért a kezeletlen mohát közvetlenül is használhatja érzékeny garnélarákot tartalmazó akváriumokban előzetes mosás nélkül.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Riccia fluitans nagyon ismertté vált Takashi Amanonak köszönhetően. A korábban csak úszónövényként ismert Riccia fluitanst talajtakaróként alkalmazta, és lapos kavicsokhoz kötötte.

Származás: Világszerte
Nehézségi szint: Könnyű
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Kiegészítők
Termékvideó:

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Riccia fluitans CUP

4,4 az 5 csillagból
5 csillag
2 (40%)
4 csillag
3 (60%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

5 értékelés

Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Riccia fluitans CUP" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder