Anubias Microsorum pteropus 'Windeløv'

Windeløv jávai páfrány

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A Microsorum pteropus 'Windeløv' vagy a Windelov jávai páfrány egy nagyon könnyen ápolható faj, amely Délkelet-Ázsiából származik. A kb. 10-20 cm magasra megnövő epifita növény kiválóan alkalmas a középső térben lévő gyökerekhez vagy kövekhez tapasztva, illetve elviseli a lágy-kemény vizet.

A Microsorum pteropus 'Windeløv' jávai páfrány a délkelet-ázsiai dzsungel patakjaiból származó jávai páfrány termesztett formája. Szép rojtos levélvégek jellemzik, egyébként úgy néz ki, mint egy normál jávai páfrány - vagyis közepesen zöld színű levelekkel.

A Windelov jávai páfrány robusztus és meglehetősen könnyen ápolható. Nagyon jól kijön a Low-Tech technológiájú, kevés fényű akváriumokban is, illetve nem igényel CO2-trágyázást.

A Microsorum pteropus 'Windeløv' egy tipikus epifita növény, ahol a rizóma kúszva, a talajhoz tapadva növekszik. Kérjük, soha ne ültesse el, mert az aljzatban rothadni kezdhet, és a növény elpusztul. A jávai páfrányt a legjobb egy akváriumi gyökérdarabra vagy egy akváriumi használatra alkalmas kőre ragasztani vagy felkötni. Ha el akarja ültetni, ügyeljen arra, hogy ne ragadjon bele a kavicsba vagy a talajba, hanem az aljzat tetejére kerüljön.

A könnyen termeszthető Microsorum pteropus 'Windeløv' egy nagyszerű epifita a gyökerekhez és a kövekhez az akvárium közepső terében. Az édesvízi akváriumban szinte minden vízértéket eltűr. A Windelov jávai páfránynak azonban valójában káliumra van szüksége. Ha nincs elég kálium az akvárium vizében, a Windelov jávai páfrány csúnya fekete foltokat hoz létre a leveleken. Az idősebb lombozat különösen érintett.

A Windelov jávai páfrány a levélvégeken leánynövényeket hajt ki, amelyeket egyszerűen leválaszthat és elültethet, ha szaporítani szeretné a növényeket.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A rögzítéshez természetesen használhat nejlonfonalat is, azonban kevésbé bonyolult alternatívaként a JBL gyorsragasztóját, a Gel ProHaru Rapid alkalmazása ajánlott. Ez megkönnyíti és sokkal gyorsabbá teszi a jávai páfrány rögzítését. Ráadásul nem töri szét a rizómát.

Származás: Ázsia
Nehézségi szint: Könnyű
Márka: Anubias
Információk növényeinkről
Termékvideó:

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Microsorum pteropus 'Windeløv'

2 vásárlói vélemény más nyelven

4,8 az 5 csillagból
5 csillag
9 (75%)
4 csillag
3 (25%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

12 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 2 vásárlói vélemény más nyelven.


Hasonló termékek:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Vásárlók, akik "Microsorum pteropus 'Windeløv'" terméket rendeltek, a következőket vásárolták meg még:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder