Anubias Micranthemum sp. 'Montecarlo' CUP

Akvárium növény

KiárusítvaA termék már nem elérhető üzletünkben

Leírás

A könnyen ápolható Micranthemum sp. 'Montecarlo' a kereskedelemben Micranthemum tweediei vagy Montecarlo-3 néven is ismert, valamint Dél-Amerikából származik. A gyorsan növekvő növény a lágy és a közepesen kemény vizet kedveli. A kb. 3-15 cm magasra megnövő talajtakaró tökéletes az akvárium elő- vagy középső teréhez.

A jól növekvő Micranthemum sp. 'Montecarlo' meglehetősen hosszú hajtásokat bontakoztat, de mivel kúszva növekszik, nem nő túl magasra, ezért talajtakaróként használható az előtérben. A finom levél segítségével igazán remek, laza effektusokat hozhat létre. Akár gyökerekhez vagy kövekhez is rögzítheti - így nagyszerű és szokatlan hatást érhet el az aquascapeben és a növényesített akváriumban.

A Micranthemum sp. 'Montecarlo' a szár csomópontjainál gyökeret ereszt, amelyből aztán új növény képződik. A szaporításhoz egyszerűen vágja le a vékony szárakat, és csipesszel szúrja vissza azokat.

A nagyon finom levelű, világos zöld Micranthemum sp. 'Montecarlo' kiválóan növekszik lágy és közepesen kemény vízben. CO2- és megfelelő tápanyagellátásra van szüksége a kompakt növekedéshez és a nagyszerű színekhez. Közepes és erős fényben a növény szép alacsony és kompakt marad, gyenge fényben pedig hajlamos felfelé növekedni.

A Micranthemum sp. 'Montecarlo' az Olibetta üzletben is megvásárolható steril csészében. Ezt az akvárium növényt sejtkultúrákból nevelték, ezért semmiképpen sem szennyezett. Teljesen kártevő-, parazita- vagy kórokozó mentes, így közvetlenül használható az akváriumban, még akkor is, ha érzékeny akváriumlakókat tart, például törpe garnélarákot.

Szakértőnk, Oliver Knott ajánlása:
A Micranthemum sp. 'Montecarlo' egy nagyon sűrű szőnyeggé nő az előtérben. Időnként ritkítani kell, hogy a növény ne lopja el a fényt. Ha túl vastag a szőnyeg, akkor lebeghet, és azt sem szeretné senki.

Származás: Amerika
Nehézségi szint: Normál
Elhelyezés: Előtér, Közép
Márka: Anubias
Információk növényeinkről

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemény magyar nyelven: Anubias Micranthemum sp. 'Montecarlo' CUP

1 vásárlói vélemény más nyelven

5,0 az 5 csillagból
5 csillag
6 (100%)
4 csillag
0 (0%)
3 csillag
0 (0%)
2 csillag
0 (0%)
1 csillag
0 (0%)

6 értékelés

Még nincs vásárlói vélemény magyar nyelven, de van 1 vásárlói vélemény más nyelven.